eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Makaron z sosem szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z sosem szpinakowym, makaron z sosem szpinakowym

Makaron z sosem szpinakowym

Składniki:

Makaron z sosem szpinakowym

 

  • 20 dag makaronu "świderki"
  • pół opakowania mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • pół cebuli
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 1 "trójkącik" sera topionego
  • 2 plastry sera pleśniowego

Sposób przygotowania:

Makaron z sosem szpinakowym
Na patelnie wsypujemy pokrojony w kostkę boczek, lekko podsmażyć, dodać obraną i posiekaną cebulę oraz obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażyć. Trzeba uważać, żeby nie zarumienić czosnku. Doda nierozmrożony czosnek, smażyć aż woda odparuje. Dodać sery. Mieszać aż się stopią. Przyprawić. Wlać śmietanę. Zagotować. Wymieszać z makaronem ugotowanym według przepisu na opakowaniu.