iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron z szpinakiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie smaczne danie z szpinakiem i podsmażanymi pieczarkami. Do tego odrobina startego dojrzewającego sera.

Makaron z szpinakiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron z szpinakiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z szpinakiem i pieczarkami
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy masło dajemy posiekaną drobno cebulkę i posiekany czosnek. Lekko podsmażamy i dajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy. Solimy do smaku. dodajemy rozdrobniony szpinak i wszystko razem smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Następnie łączymy z makaronem. Podajemy z startym serem dojrzewającym .