Sposób przygotowania:
Orientalne tofu z warzywami
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Na rozgrzanym woku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy około pół minuty posiekany w cienkie plasterki czosnek. Dodajemy sos Sambal Oelek i przesmażamy razem.
Dodajemy posiekaną w półplasterki cebulę oraz tofu pokrojone w kostkę i smażymy do zarumienienia a następnie dodajemy pieczarki i zielony groszek i dalej przesmażamy aż zmiękną.
Dolewamy mleczko kokosowe i zmniejszamy ogień. Gdy pieczarki zmiękną a sos stężeje doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego.
Dodajemy posiekaną w półplasterki cebulę oraz tofu pokrojone w kostkę i smażymy do zarumienienia a następnie dodajemy pieczarki i zielony groszek i dalej przesmażamy aż zmiękną.
Dolewamy mleczko kokosowe i zmniejszamy ogień. Gdy pieczarki zmiękną a sos stężeje doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego.