choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

makaron z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne, latwe i szybkie w przygotowaniu

makaron z tuńczykiem

Składniki:

makaron z tuńczykiem

 

  • 500g makaronu świderki
  • 3 puszki tuńczyka w oleju
  • paczka pestek dyni
  • natka pietruszki
  • 5 łyżek śmietany 18%
  • 3 serki topione
  • 0,5 l bulionu

Sposób przygotowania:

makaron z tuńczykiem
Gotujemy wodę na bulion. Stawiamy wodę na makaron. Do patelni tuńczyka. Gdy tuńczyk jest troszke podsmażony wlemay gotowy bulion i wrzucamy pokrojony serek topiony. Ogień pod patelnią zmiejszamy do najmiejszego i co chwile mieszamy, aż serek się nie roztopi. Na drugiej patelni podsmażamy pestki dyni. Zawartość patelni i pestki dyni dodajemy do ugotowanego makaronu. Na samym końcu dodajemy do makaronu posoloną śmietanę i pociętą natkę pietruszki i wszystko mieszamy. Danie jest gotowe.

Tagi:

makaron dynia