Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Makaron z tuńczykiem i oliwkami 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Nasza ulubiona wersja makaronu z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem i oliwkami 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z tuńczykiem i oliwkami 2

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem i oliwkami 2
Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kosteczkę. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Puszkę tuńczyka otworzyć, olej wlać na patelnię, dodać cebulę i paprykę i smażyć.Gdy cebula się zeszkli dodać czosnek, chwilę przesmażyć, dodać tuńczyka i oliwki, wymieszać, dusić chwilę razem. Wrzucić pomidory w puszce, dodać pieprzu oraz bazylii wg smaku, zamieszać i dusić ok. 5 minut. W tym czasie ugotować al-dente makaron świderki. Z mozzarelli odkroić kilka plasterków do dekoracji, resztę zetrzeć na tarce i wsypać do sosu. Zamieszać, lekko podgrzać aby ser się rozpuścił.Na talerze wyłożyć makaron oraz sos, udekorować plasterkami mozzarelli oliwkami i posypać bazylią.
Makaron z tuńczykiem i oliwkami 2
Cebulę i czosnek obrać Cebulę pokroić w kosteczkę Paprykę oczyścić umyć i pokroić w kostkę Czosnek przecisnąć przez praskę Puszkę tuńczyka otworzyć olej wlać na patelnię dodać cebulę i paprykę i smażyć
Makaron z tuńczykiem i oliwkami 2
Gdy cebula się zeszkli dodać czosnek chwilę przesmażyć dodać tuńczyka i oliwki wymieszać dusić chwilę razem
Makaron z tuńczykiem i oliwkami 2
Gdy cebula się zeszkli dodać czosnek chwilę przesmażyć dodać tuńczyka i oliwki wymieszać dusić chwilę razem
Makaron z tuńczykiem i oliwkami 2
W tym czasie ugotować al-dente makaron świderki Z mozzarelli odkroić kilka plasterków do dekoracji resztę zetrzeć na tarce i wsypać do sosu Zamieszać lekko podgrzać aby ser się rozpuścił

Tagi:

makaron