pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Makaron z twarogiem i bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie danie, gdy mamy niewiele czasu.

Makaron z twarogiem i bakaliami

Składniki:

Makaron z twarogiem i bakaliami

 

  • 400 g makaronu kokardki
  • 500 g twarogu półtłustego
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka dowolnych orzechów
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 1 łyżka suszonych pestek dyni
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 łyżki śmietany (ewentualnie jogurtu greckiego lub bałkańskiego)
  • 1 łyżeczka cynamonu

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z twarogiem i bakaliami
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, śmietaną (jogurtem), rodzynkami, płatkami migdałowymi, orzechami, płatkami owsianymi i pestkami dyni. Ugotowany makaron wykładamy na talerze a na wierzch kładziemy kilka łyżek twarogu z bakaliami. Całość oprószamy cynamonem.

Tagi:

makaron dynia