Sposób przygotowania:
Sałatka Eli z krewetkamiprzygotowanie krewetek

Wieczorem zamrożone krewetki włożyć do lodówki żeby się wolno rozmroziły.
przygotowanie krewetek cd

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie krewetek cd

Natkę pietruszki umyć,osuszyć i posiekać.
przygotowanie krewetek cd

Na patelni roztopić masło,dodać czosnek,natkę,krewetki i smażyć 5 minut.
przygotowanie sałatki

Awokado umyć przekroić na pół wyjąć pestkę,obrać ze skóry i pokroić.
przygotowanie sałatki

Pomidory umyć i pokroić w ósemki.
przygotowanie sałatki cd

Ser halloumi pokroić w plastry i usmażyć na patelni grillowej.
przygotowanie sałatki cd
Szpinak umyć i odsączyć z wody. Wszystkie składniki sałatki włożyć do miski. Do słoika wlać olej,ocet winny,dodać cukier,sól i pieprz do smaku.
Słoik zakręcić i energicznie potrząsać aż sos zgęstnieje. Sałatkę przed samym podaniem polać sosem i wymieszać.
Smacznego!