Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Czarne tagliolini z pstrągiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Czarny makaron z pstrągien

Czarne tagliolini z pstrągiem

Składniki:

Czarne tagliolini z pstrągiem

 

  • 300g czarnego tagliolini
  • 150g filetu z pstrąga
  • 60g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka posiekanego fenkułu
  • oliwa truflowa
  • 3 łyżki pestek dyni
  • sok z cytryne

Sposób przygotowania:

Czarne tagliolini z pstrągiem
Filet z pstrąga pokroić i skropić sokiem z cytryny, czosnek pokroić w plastry. Na rozgrzaną oliwę wsypać pestki dyni i lekko podsmażyć, dodać posiekany fenkuł i czosnek, po chwili wrzucić pstrąga. Całość smażyć uważając aby czosnek się nie przypalił. Makaron tagliloni ugotować i połączyć z rybą, przed podaniem posypać sporą porcją parmezany.

Tagi:

dynia pstrąg