Sposób przygotowania:
Makaron zapiekany kapustą
Grzyby umyć w wodzie, zalać wodą i ugotować, odparowując wodę, grzyby posiekać lub zemleć w maszynce.
Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić na ćwiartki, zalać wodą, posolić i ugotować. Kapustę odcedzić i drobno posiekać.
Jajka umyć, ugotować na twardo, obrać pokroić w plastry. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu na złoty kolor.Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić, przelać wodą i wymieszać z olejem. Blachy wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Układać warstwami: makaron, kapustę, grzyby, jajka, na wierzchu ułożyć makaron, polać stopionym tłuszczem i zapiec w gorącym piekarniku.
Kapustę oczyścić, opłukać, pokroić na ćwiartki, zalać wodą, posolić i ugotować. Kapustę odcedzić i drobno posiekać.
Jajka umyć, ugotować na twardo, obrać pokroić w plastry. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić i usmażyć na części tłuszczu na złoty kolor.Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie, odcedzić, przelać wodą i wymieszać z olejem. Blachy wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Układać warstwami: makaron, kapustę, grzyby, jajka, na wierzchu ułożyć makaron, polać stopionym tłuszczem i zapiec w gorącym piekarniku.