olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Makaron zapiekany z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

słodki makaron z migdałami, brzoskwiniami i sosem morelowym

Makaron zapiekany z brzoskwiniami

Składniki:

Makaron zapiekany z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z brzoskwiniami
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brzoskwinie umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki przekroić na pół. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórrki, zetrzeć. makaron nałożyć do jednoporcjowych żaroodpornych naczyń wysmarowanych masłem, przykryć połówkami brzoswkiń, polać sosem morelowym. Posypać migdałami i zapiec w gorącym piekarniku.

Tagi:

makaron sosy