Sposób przygotowania:
Makaron zapiekany z cebulą
Makaron ugotować do miękkości w osolonej wrzącej wodzie, bez przykrycia, odcedzić, przelać gorącą wodą. Wymieszać z 2 łyżkami masła i śmietaną rozbitą z jajkami.
Włożyć do szerokiego naczynia wysmarowanego tłuszczem, wyrównując powierzchnię i tworząc rant po bokach.
Posmarować placek ketchupem i posypać tymiankiem.
Na tym położyć krążki cebuli podduszonej na oleju i posypać serem.
Posypać wiórkami pozostałego masła.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stop. C.
Piec bez przykrycia.
Włożyć do szerokiego naczynia wysmarowanego tłuszczem, wyrównując powierzchnię i tworząc rant po bokach.
Posmarować placek ketchupem i posypać tymiankiem.
Na tym położyć krążki cebuli podduszonej na oleju i posypać serem.
Posypać wiórkami pozostałego masła.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stop. C.
Piec bez przykrycia.