Sposób przygotowania:
Makaron zapiekany z tuńczykiem
Ugotowany, odcedzony makaron wrzucamy do naczynia żaroodpornego,
dodajemy odsączoną kukurydzę, tuńczyka razem z olejem i oliwki pokrojone w
plasterki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (najlepiej grubo mielonym) i dokładnie mieszamy wszystkie składniki zapiekanki.
Posypujemy z wierzchu żółtym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 25 minut- makaron powinien ładnie się zapiec przez ten czas
dodajemy odsączoną kukurydzę, tuńczyka razem z olejem i oliwki pokrojone w
plasterki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (najlepiej grubo mielonym) i dokładnie mieszamy wszystkie składniki zapiekanki.
Posypujemy z wierzchu żółtym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 25 minut- makaron powinien ładnie się zapiec przez ten czas