Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Makaron zapiekany z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Błyskawiczna zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

Makaron zapiekany z tuńczykiem

Składniki:

Makaron zapiekany z tuńczykiem

 

  • 500g ugotowanego makaronu (np. świderki)
  • puszka kukurydzy
  • 100g zielonych oliwek
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 50g startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z tuńczykiem
Ugotowany, odcedzony makaron wrzucamy do naczynia żaroodpornego,
dodajemy odsączoną kukurydzę, tuńczyka razem z olejem i oliwki pokrojone w
plasterki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (najlepiej grubo mielonym) i dokładnie mieszamy wszystkie składniki zapiekanki.
Posypujemy z wierzchu żółtym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 25 minut- makaron powinien ładnie się zapiec przez ten czas

Tagi:

makaron sery ser