mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Makaron zapiekany z warzywami..

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre danie dla całej rodzinki.Do dania można dodać wiele innych warzyw.

Makaron zapiekany z warzywami..

Składniki:

Makaron zapiekany z warzywami..

 

  • 30 dag makaronu świderki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kilka różyczek kalafiora lub brokułu
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • kilka łyżek wywaru z 1 kostki rosołku drobiowego lub wołowego
  • sól
  • majeranek
  • margaryna do wysmarowania naczynia

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z warzywami..
Makaron gotujemy na miękko, nie trzeba na pól twardo gdyż tylko na chwilkę włożymy do piekarnika.Marchew, pietruszkę,brokuł lub kalafior gotujemy i po ostygnięciu kroimy w kostkę.Cebulkę obieramy drobno siekamy i podsmażamy na patelni z odrobiną oleju.Makaron mieszamy z warzywami i cebulką wkładamy do naczynia żaroodpornego wcześniej wysmarowanego margaryną.Polewamy wszytsko koncentratem, skrapiamy wywarem z rosołku,posypujemy delikatnie majerankiem,solimy i zapiekamy w piekarniku nagrzanym 180C ok 10min.

Tagi:

makaron