Sposób przygotowania:
Makaron ze smażoną dziczyzną
Boczek wieprzowy kroimy w kostkę. Wrzucamy na natłuszczoną patelnię i smażymy. Gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojoną w kostkę karkówkę z dzika. Wspólnie smażymy kilka minut. Usmażone mięso przekładamy do miseczki. Cebule kroimy w dość dużą kostkę. Połowę porcji wrzucamy na rozgrzane 2 łyżki smalcu. Smażymy z dodatkiem soli. Gdy zacznie się rumienić posypujemy ostrą papryką. Chwilę podgrzewamy i zdejmujemy z ognia, aby papryka się nie przypaliła. Cebulę dodaję do mięsa. W międzyczasie makaron wrzucam do osolonego wrzątku i gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany przekładam do miski z mięsem i ostrą cebulą i obficie posypuję przyprawą do steku. Na patelni rozgrzewam ostatnie 2 łyżki smalcu. Wrzucam pozostałą cebulę. Smażę podobnie jak poprzednio, tylko tym razem pod końcem przyprawiam ją obficie pieprzem ziołowym. Dodaję do pozostałych składników. Kiełbaski z dzika kroję w ćwierć plasterki. Wrzucam do makaronu. Wszystkie składniki mieszam. Podaję polane keczupem. Smacznego.