Sposób przygotowania:
Makaron ze smażoną śmietaną
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odlać, lekko zahartować (powinien pozostać gorący i al dente). Na patelni rozgrzać masło, wlać do niego całą śmietanę. Smażyć aż do ścięcia się śmietany i uzyskania jej złotego koloru (poszczególne fazy smażenia na zdjęciu). Należy od czasu do czasu mieszać i pilnować, żeby się nie przypaliła. Cały ten proces trwa około 20 minut. Gorący makaron wyłożyć na talerze, polać usmażoną śmietaną i obficie posypać pokruszonym białym serem.
elzbieta8960
edytaha
Kilka osób już wzięło ode mnie ten przepis i każdemu smakowało. Mam nadzieję, że Tobie też posmakuje :)
Netka
edytaha
Ja również bardzo go lubię :)
Babciagramolka
edytaha
Cieszę się, że mogłam zaspokoić Twoją ciekawość :)
msewka
edytaha
Polecam spróbować :)