Sposób przygotowania:
Łosoś zapiekany z makaronem i szparagami
Łososia kroimy w kostkę, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem i wstawić w naczyniu żaroodpornym (równomiernie rozłożonego) na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Makaron gotujemy al dente. Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości (uważac zeby się nie rozgotowały). Gotowe szparagi dodać do odcedzonego makaronu. w małym rondelku zagotować mascarpone z grana padano, dodać sól i pieprz, na koniec dolać mleko. Mieszać aż powstanie sos, który następne dodajemy do makaronu ze szparagami. całośc mieszamy i całą zawartość dodajemy do formy z łososiem, ponownie wszystko równomiernie wymieszać, posypać uprzednio pokruszonymi migdałami i suszoną natką i wstawić do pieca na kolejne 15 minut i gotowe. Smacznego :)
Netka
darmiona