Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiemETAP 1:
Z boczku odciąć tłuszcz, a następnie pokroić go w kostkę. Wrzucić na patelnię bez tłuszczu i smażyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do boczku. Smażyć, co jakiś czas mieszając.
ETAP 2:
Gdy boczek się podsmaży dodać szpinak mrożony i mieszać do momentu całkowitego rozmrożenia szpinaku.
Następnie dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Przyprawić pieprzem oraz solą.
Na końcu dodać śmietanę 30%. Wymieszać.
ETAP 3:
Ser pleśniowy pokroić w kostkę.
ETAP 4:
Makaron gotować według instrukcji na opakowaniu.
Ugotowany makaron wyłożyć na talerz, na niego gotowy szpinak z boczkiem i wierzch posypać pokrojonym serem pleśniowym.