Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Makaron ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szpinak z boczkiem i serem pleśniowym podany z makaronem. Prosty i szybki obiad w 20 minut dla tych co nie mają czasu stać w kuchni.

Makaron ze szpinakiem

Składniki:

Makaron ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem

ETAP 1:

Makaron ze szpinakiem
Boczek wędzony pokrojony w kostkę smażony z cebulą

Z boczku odciąć tłuszcz, a następnie pokroić go w kostkę. Wrzucić na patelnię bez tłuszczu i smażyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do boczku. Smażyć, co jakiś czas mieszając.

ETAP 2:

Makaron ze szpinakiem
Szpinak smażony razem z boczkiem i cebulą

Gdy boczek się podsmaży dodać szpinak mrożony i mieszać do momentu całkowitego rozmrożenia szpinaku.
Następnie dodać ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.

Przyprawić pieprzem oraz solą.

Na końcu dodać śmietanę 30%. Wymieszać.

ETAP 3:

Ser pleśniowy pokroić w kostkę.

ETAP 4:

Makaron ze szpinakiem
Gotowe danie- makaron a na nim szpinak z boczkiem i serem pleśniowym

Makaron gotować według instrukcji na opakowaniu.

Ugotowany makaron wyłożyć na talerz, na niego gotowy szpinak z boczkiem i wierzch posypać pokrojonym serem pleśniowym.