jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Makaron ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

To przepis na niezwykle szybkie i pyszne danie.

Makaron ze szpinakiem

Składniki:

Makaron ze szpinakiem

 

  • Składniki na 2-3 porcje:
  • 200 g świeżych liści szpinaku,
  • 300 g makaronu razowego o dowolnym kształcie,
  • 100 g sera feta,
  • 2-3 jajka,
  • Pieprz do smaku
  • sól
  • 1 cebula,
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Między czasie cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej liście szpinaku. Razem przysmażamy do momentu jak staną się miękkie i stracą na objętości.Zestawiamy z ognia. Dokładamy pokrojony w kostkę ser. Delikatnie mieszamy do jego częściowego rozpuszczenia. Pieprzymy do smaku (ser jest słonawy więc już nie solę całości). Szpinakową masę wykładamy na wyporcjowany makaron. Całość podajemy z sadzonym jajkiem. Jajko w trakcie smażenia delikatnie solimy.