anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Makaron ze szpinakiem i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pomysł na ekspresowy obiad w kolorze zielonym.

Makaron ze szpinakiem i awokado

Składniki:

Makaron ze szpinakiem i awokado

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem i awokado
Na patelnię wkładam szpinak i na małym ogniu doprowadzam do odparowania nadmiaru wody.
Na drugiej patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i dodaję pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek, mieszam aż się zeszklą. Dodaję odparowany szpinak, doprawiam solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszam i przez chwilę wszystko podgrzewam.
Obrane i pokrojone w kostkę awokado skrapiam sokiem z cytryny i delikatnie mieszam ze szpinakiem. Podaję z ugotowanym al dente makaronem.