Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem i awokado
Na patelnię wkładam szpinak i na małym ogniu doprowadzam do odparowania nadmiaru wody.
Na drugiej patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i dodaję pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek, mieszam aż się zeszklą. Dodaję odparowany szpinak, doprawiam solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszam i przez chwilę wszystko podgrzewam.
Obrane i pokrojone w kostkę awokado skrapiam sokiem z cytryny i delikatnie mieszam ze szpinakiem. Podaję z ugotowanym al dente makaronem.
Na drugiej patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i dodaję pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek, mieszam aż się zeszklą. Dodaję odparowany szpinak, doprawiam solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszam i przez chwilę wszystko podgrzewam.
Obrane i pokrojone w kostkę awokado skrapiam sokiem z cytryny i delikatnie mieszam ze szpinakiem. Podaję z ugotowanym al dente makaronem.