Sposób przygotowania:
makaron ze szpinakiem i serem
Mrożonkę szpinaku rozmrażamy ma patelni na małym ogniu, nie dolewając uprzednio ani oleju ani dodatków masła. Po rozmrożeniu szpinaku pozostanie jeszcze duża ilość wody której należy nie odlewać a smażyć do momentu aż zniknie w całości. Nie zestawiać z ognia dodawać kolejne składniki... Następnie wycisnąć 3 ząbki czosnku, po czym chwilę (około 2 minuty) podsmażyć. Ser zetrzeć na tarce z dużymi okami gdy nie ma tarki pokroić w kostkę po czym dodać do masy szpinaku. Podsmażyć aż ser się roztopi. Czyli około 3 minuty. Następnie finiszując nasz obiad należy dodać śmietanę.I podsmażyć (2 minuty).Pierwsza część gotowa. Następnie należy ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu nie dodając soli. Po odsadzeniu makaronu dodać do zawartości masy szpinakowej i 3 minuty mieszając na małym ogniu! Nie zapominajcie się że jest tam ser który bez opieki może przykleić się do patelni ;) Wg uznania można do takiego luksusu obiadowego dodać usmażone jajko na twardo/miękko.Zdrowe i pożywne danie na studencką kieszeń!