Sposób przygotowania:
Tagliolini ze szpinakiem i fetą
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w kostkę i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy przez kilka minut. Dodajemy jogurt naturalny oraz śmietanę. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Dodajemy makaron, mieszamy i dusimy jeszcze 1-2 minuty. Nakładamy danie na talerze. Na wierzchu układamy ser feta pokrojony w drobną kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy przez kilka minut. Dodajemy jogurt naturalny oraz śmietanę. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Dodajemy makaron, mieszamy i dusimy jeszcze 1-2 minuty. Nakładamy danie na talerze. Na wierzchu układamy ser feta pokrojony w drobną kostkę.