Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Tagliolini ze szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i pożywne danie na bazie makaronu, z dodatkiem szpinaku i sera feta, które można przygotować w zaledwie 15 minut.

Tagliolini ze szpinakiem i fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliolini ze szpinakiem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Tagliolini ze szpinakiem i fetą
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Cebulę kroimy w kostkę i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy przez kilka minut. Dodajemy jogurt naturalny oraz śmietanę. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.

Dodajemy makaron, mieszamy i dusimy jeszcze 1-2 minuty. Nakładamy danie na talerze. Na wierzchu układamy ser feta pokrojony w drobną kostkę.
Tagliolini ze szpinakiem i fetą
Cebulę kroimy w kostkę i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Tagliolini ze szpinakiem i fetą
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy przez kilka minut.
Tagliolini ze szpinakiem i fetą
Dodajemy jogurt naturalny oraz śmietanę. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Tagliolini ze szpinakiem i fetą
Dodajemy makaron, mieszamy i dusimy jeszcze 1-2 minuty.

Tagi:

makaron danie