Sposób przygotowania:
Makaroniki z płatków owsianych
Przygotowanie:
Płatki owsiane wysypać na sito i odsiać z nich mąkę.Płatki lekko zarumienić na patelni,posypać cukrem i ostrożnie wymieszać,aż cukier się stopi.
Odstawić z ognia.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,szczyptą soli,cukrem waniliowym i dodać do płatków.Jajka rozbełtać i utrzeć z masłem,dodać do masy.Dokładnie wymieszać,dodając pod koniec kilka kropli olejku migdałowego.Kłaść łyżeczką małe porcje na posmarowaną tłuszczem blachę.Piec w gorącym piekarniku 200-220s.c przez 10-15 minut.
Płatki owsiane wysypać na sito i odsiać z nich mąkę.Płatki lekko zarumienić na patelni,posypać cukrem i ostrożnie wymieszać,aż cukier się stopi.
Odstawić z ognia.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,szczyptą soli,cukrem waniliowym i dodać do płatków.Jajka rozbełtać i utrzeć z masłem,dodać do masy.Dokładnie wymieszać,dodając pod koniec kilka kropli olejku migdałowego.Kłaść łyżeczką małe porcje na posmarowaną tłuszczem blachę.Piec w gorącym piekarniku 200-220s.c przez 10-15 minut.