Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Makaronowa patelnia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Obiad przygotowany w jednym naczyniu.

Makaronowa patelnia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaronowa patelnia

 

  • 4 duże pieczarki
  • olej do smażenia
  • 1 cebula
  • 15 dkg kurek
  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 puszka pomidorów w zalewie pomidorowej
  • 1 szklanka rosołu
  • 15 dkg makaronu tortelini
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Makaronowa patelnia
Na patelni rozgrzać trochę oleju. Lekko podsmażyć na nim pokrojone w półplasterki pieczarki. Do pieczarek dodać pokrojoną w ćwierć plasterki cebulę. Kurki oczyścić, opłukać i dowolnie pokroić. Dodać je do pieczarek. Wszystko wymieszać i chwilę razem smażyć. Dodać do tego mięso mielone, wymieszać i smażyć dalej kilka minut. Na patelnię wlać pomidory razem z zalewą i rosół. Dodać makaron (suchy). Patelnię przykryć. Wszystko dusić pod przykryciem ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaronowa patelnia
Pokrojone w półplasterki pieczarki smażone na oleju.
Makaronowa patelnia
Pokrojona w ćwierć plasterki cebula dodana do pieczarek.
Makaronowa patelnia
Mięso mielone wrzucone na patelnię z grzybami i cebulą.
Makaronowa patelnia
Pomidory dodane razem z zalewą i rosołem do pozostałych składników.

Tagi:

mięso makaron