Sposób przygotowania:
Makaronowa pizza
Pieczarki, papryki, i cebulę oczyścić i pokroić w grubą kostkę. Na patelni roztopić masło, wrzucić pieczarki i podsmażyć. Gdy się zrumienią dodać cebulę i paprykę oraz przyprawy i smażyć do miękkości papryki. Następnie włożyć makaron i wymieszać z zawartością patelni. Jajka wybić do miski, wymieszać i wlać na patelnię. Ponownie wymieszać, lekko wyrównać powierzchnię. Patelnie zakryć pokrywką i trzymać tak pizzę na małym ogniu około 5-6 minut. Na patelnię położyć duży talerz, obrócić ją i wyjąć pizzę. Podawać na gorąco, można polać ketchupem.
darmiona
zewa
dzięki :)
evita0007
zewa
:)
msewka
Elficzna
-Natka-
zewa
evita0007
msewka
Ewcia,pewnie to od kształtu naczynia zależy.Też mam w planie zrobić,więc chyba wybiorę tortownicę.Ale i tak smak jest najważniejszy.
evita0007
. . . kurcze nie wiem ale patelnię miałam nie pół-okragłą :( ważne że w smaku pycha :)
zewa
Dokładnie, ważne aby dobra w smaku była. Moja patelnia jest ze spodem płaskim i 29 cm średnicy ma. Najważniejsze, że smakowało i nie wyrzuciłaś do kosza, hi, hi. A rzeczywiście można by też ją zapiec w piekarniku, tylko chyba zakrytą aby nie wyschła podczas pieczenia. Bo jednak przy zapiekaniu pod pokrywką wytwarza się para, która nie wysusza pizzy.
Ale wiecie co ? Cieszę się się ze taka prosta potrawa ma takie zainteresowanie. Mam zamiar teraz zrobić, ale z innymi dodatkami.
evita0007
... ja też :) tak mi sie sposób przyrzadzenia spodobał hihi ;D zrobię ale w wersji miesnej czyli tylko dla mnie ^^
gusia1000