Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z pieczarkamiETAP 1:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
ETAP 2:
Mięso mielone podsmażamy przez chwilę w głębszej patelni (na oliwie).
ETAP 3:
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do mięsa mielonego. Mieszamy.
ETAP 4:
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, a cebulę obieramy i drobno siekamy. Warzywa dodajemy do mięsa i grzybów. Mieszamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut.
ETAP 5:
Sosy pieczarkowe przygotowujemy w małym garnuszku według przepisu na opakowaniu.
ETAP 6:
Sos wlewamy do mięsa, warzyw i grzybów, po czym dalej całość dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 10 minut.
ETAP 7:
Dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy. Wykładamy do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego.
ETAP 8:
Na wierzchu układamy plastry żółtego sera. Całość zapiekamy ok. 25 minut w temp. 180 stopni.