polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Makaronowa zupa z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaronowa zupa z soczewicą

Makaronowa zupa z soczewicą

Składniki:

Makaronowa zupa z soczewicą

 

  • 1 szklanka soczewicy
  • 1 szklanka makaronu nitki
  • 1 ząbek czosnku
  • pół łyżeczki mielonej kolendry
  • 1,5 litra wody
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Makaronowa zupa z soczewicą
Ugotować makaron w osolonej wodzie. Osobno gotować soczewicę przez 45 minut. Do gotowanej soczewicy dodać odsączony makaron. Obrać i posiekać cebule, zeszklić, dodać do soczewicy. Obrać czosnek, posiekać, rozetrzeć z kolendrą, dodać. Gotować 5 minut. Posolić.