Sposób przygotowania:
Makaronowe frytki na słodko
Odważamy makaron. Przygotowany gotujemy al dente. Gotowy odcedzamy i przelewamy wodą. Odstawiamy by dokładnie obciekną. Na rozgrzanym oleju porcjami smażymy ugotowany makaron. Gdy zaczyna się rumienić wyjmujemy go i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Makaron nie powinien bardzo się zrumienić. Wówczas może stać się za twardy. Między czasie cynamon łączymy z łyżką cukru. Takim cynamonowym cukrem oprószamy frytki. Całość podajemy z sosem serowo-jajecznym SOS: Jajko wybijamy do garnuszka. Dodajemy do niego łyżkę cukru i ubijamy tak by powstał kogel-mogel. Można ubijać na parze! Serek wykładamy do garnuszka. Dodajemy do niego mleko oraz kogel-mogel. Ubijamy, aż składniki się połączą. Można całość dosłodzić jeszcze cukrem pudrem- w zależności czy lubimy słodkie. Sos przekładamy np. do sosjerki lub innego naczynka i podajemy do frytek.