Sposób przygotowania:
Makaronowe miseczki ze szpinakiem
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. A następnie układamy go w kształcie "gniazd" w niedużych naczyniach żaroodpornych. Posiekany szpinak podsmażamy na odrobinie oleju (najlepiej z pomidorów), dodajemy sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Na koniec dodajemy jogurt naturalny, dokładnie mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia.
Dodajemy pokrojone pomidory i ser feta pokrojony w kostkę. Mieszamy i tak przygotowany szpinak nakładamy do makaronowych gniazdek. Możemy z wierzchu ozdobić jeszcze makaronem. Naczynka wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut
Dodajemy pokrojone pomidory i ser feta pokrojony w kostkę. Mieszamy i tak przygotowany szpinak nakładamy do makaronowych gniazdek. Możemy z wierzchu ozdobić jeszcze makaronem. Naczynka wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut
zozolek