Sposób przygotowania:
Makaronowe muszle na ostro
Przygotowuję mięso mielone.Na patelnie wlewam kilka łyżek oliwy z oliwek, podsmażam czosnek ( 4 całe ząbki). Dodaję mięso mielone, do mięsa 2 ząbki czosnku przecisniętego przez wyciskacz, przyprawę do mm, troszke chili, sól i pieprz do smaku.Wyciągam całe ząbki czosnku. Po około 15min. podlewam wszystko czerwonym winem i smażę na małym ogniu , do momentu aż wino odparuje.Zalewam sosem pomidorowym. Zagotowuję i odstawiam z ognia. Muszle makaronowe gotuje około 10min. Następnie napełniam nadzieniem i układam w naczyniu żaroodpornym. Wszystko polewam sosem beszamelowym.Przykrywam plastrami żółtego sera. Wkładam do piekarnika i zapiekam około 30min. pod przykryciem w temp 180st. Smacznego ps, część muszli na zdjęciu wypełniona jest farszem pieczarkowym (przepis u mnie w profilu).