Sposób przygotowania:
Muszle faszerowane
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w małą kostkę , doprawić do smaku i podsmażyć na oleju.
Połowę kurczaka przełożyć na inną patelnie i dodać jarmuż do jednego a do drugiego szpinak można ich trochę posiekać.
Całość dusimy aż liście zmiękną i wlewamy śmietanęchwilę smażymy i doprawiamy. Lekko studzimy i nadziewamy farszami muszle, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Jogurt mieszamy z startym żółtym serem, doprawiamy i polewamy muszle. Zapiekamy ok 30 minut w temp 160 stopni.
Połowę kurczaka przełożyć na inną patelnie i dodać jarmuż do jednego a do drugiego szpinak można ich trochę posiekać.
Całość dusimy aż liście zmiękną i wlewamy śmietanęchwilę smażymy i doprawiamy. Lekko studzimy i nadziewamy farszami muszle, układamy w naczyniu żaroodpornym.
Jogurt mieszamy z startym żółtym serem, doprawiamy i polewamy muszle. Zapiekamy ok 30 minut w temp 160 stopni.