Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Muszle faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Duże muszelki makaronowe faszerowane jarmużem i szpinakiem z mięsem polane sosem jogurtowym z żółtym serem.

Muszle faszerowane Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Muszle faszerowane

Farsz z jarmużem :

  • 150g świeżego jarmużu
  • 100 ml śmietanki 18%
  • sól, czosnek granulowany

Farsz ze szpinakiem

Oraz

  • 1 op makaronu duże muszle
  • 1 szkl jogurtu naturalnego
  • 100 g sera żółtego
  • pieprz , sól

Sposób przygotowania:

Muszle faszerowane
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w małą kostkę , doprawić do smaku i podsmażyć na oleju.

Połowę kurczaka przełożyć na inną patelnie i dodać jarmuż do jednego a do drugiego szpinak można ich trochę posiekać.

Całość dusimy aż liście zmiękną i wlewamy śmietanęchwilę smażymy i doprawiamy. Lekko studzimy i nadziewamy farszami muszle, układamy w naczyniu żaroodpornym.

Jogurt mieszamy z startym żółtym serem, doprawiamy i polewamy muszle. Zapiekamy ok 30 minut w temp 160 stopni.  
Muszle faszerowane
Muszle ugotować według przepisu na opakowaniu.
Muszle faszerowane
. Kurczaka pokroić w małą kostkę , doprawić do smaku i podsmażyć na oleju
Muszle faszerowane
. Połowę kurczaka przełożyć na inną patelnie i dodać jarmuż do jednego a do drugiego szpinak można ich trochę posiekać.
Muszle faszerowane
Farsze lekko studzimy i nadziewamy nimi muszle
Muszle faszerowane
Jogurt mieszamy z startym żółtym serem, doprawiamy i polewamy muszle. Zapiekamy ok 30 minut w temp 160 stopni.