Sposób przygotowania:
Makaronowe placki
Makaron pokroić i wrzucić do miski. Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do makaronu. Cebulkę, jajka i pozostałe składniki dodać do miski. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść porcje masy i smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu każdy odsączyć na ręczniku papierowym.
darmiona
zewa
Dobre wyszły, można dodać żółty ser starty, ale akurat nie miałam. Myślę, że można kombinować z takimi dodatkami jaki się lubi.
darmiona
no właśnie tak zrobię bo akurat mielonki nie lubię...mam nadzieję, że się nie pogniewasz jeżeli użyję Twojego przepisu jako bazy:-)Mam już nawet pomysł:-))
zewa
A dlaczego mam się gniewać ? Przecież między innymi po to dodajemy przepisy, aby ktoś mógł z nich skorzystać i modyfikować na swój gust. Daj znać jak zrobisz i co dodałaś, to i ja może skorzystam z Twojego pomysłu.
darmiona
yola
marietta
magdalena24.24
Babciagramolka
No to kup sos w słoiku i polej . Coś mi sie wydaje że nawet nie próbowałaś zrobić bo byś wiedziała , że tak robione placki nie są suche a już na pewno nie są mdłe . A już kto jak kto ale Zewa umie doprawiać . W kuchniach wielu narodów tego typu potrawy ( na kształt fritaty tylko z makaronem ) są robione i tylko od naszej inwencji zależy co do makaronowej bazy dodamy .
iziona
Natala1210