katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Makaronowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najczęściej wykorzystuję resztki makaronu od obiadu.

Makaronowe placuszki

Składniki:

Makaronowe placuszki

 

Sposób przygotowania:

Makaronowe placuszki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Osączamy. Pieczarki myjemy, osączamy i kroimy.Przesmażamy na gorącym oleju. Jajka wybijamy, roztrzepujemy łączymy z makaronem. Pietruszkę myjemy, drobno kroimy i dodajemy do masy. Dodajemy pieczarki. Wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nabieramy masę. Posypujemy tartą bułką. Posypaną stroną kładziemy na tłuszcz. Drugą stronę placuszka obsypać bułką na patelni, przewracamy na drugą stronę. Smażymy na rumiano.