Sposób przygotowania:
Makoserniczek
Z podanych składników zagniatamy ciasto i odkładamy do lodówki na ok 30 min.
Masę makową przekładamy do miski, dodajemy opłukane i lekko namoczone rodzynki oraz roztrzepane jajko. Wszystko mieszamy.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy ser, śmietanę i budynie.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki.
Na ciasto wykładamy masę makową i przykrywamy masą serową.
Pieczemy ok 60- 70 min w 180 stopniach.
Masę makową przekładamy do miski, dodajemy opłukane i lekko namoczone rodzynki oraz roztrzepane jajko. Wszystko mieszamy.
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy ser, śmietanę i budynie.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki.
Na ciasto wykładamy masę makową i przykrywamy masą serową.
Pieczemy ok 60- 70 min w 180 stopniach.