betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Makowe precelki wg betkas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dzieci też to lubią, smaczne precelki, polecam.

Makowe precelki wg betkas

Składniki:

Makowe precelki wg betkas

 

 

Sposób przygotowania:

Makowe precelki wg betkas
Drożdże rozkruszyć, połączyć z mąką, posiekać z masłem. Dodać żółtka, śmietanę, sodę, delikatnie posolić i wyrobić ciasto. Nagrzać piekarnik. Uformować paluszki grubości 1 cm i kształtować precelki.
Natłuścić blachę i ułożyć precelki zachowując odstępu. Posmarować rozmąconym jakiem i posypać makiem lub sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec do uzyskania złotego koloru. Smacznego.

Tagi:

mak