Sposób przygotowania:
Makowiec o smaku pomarańczowym.
W makutrze ucieramy masło z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Dodajemy szczyptę soli oraz smak pomarańczowy. Mieszamy wszystko dokładnie. W oddzielnej miseczce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia oraz suchy mak. Powstały proszek wrzucamy po jednej łyżce na przemian z sokiem do miski cały czas mieszając. Na koniec dodajemy białka ubite na sztywną pianę. Formę do baby smarujemy tłuszczem i posypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto do przygotowanej formy i pieczemy przez 60 min. / w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. SMACZNEGO !
![Makowiec o smaku pomarańczowym. Makowiec o smaku pomarańczowym.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makowiec-o-smaku-pomaranczowym-200468.jpg)
![Makowiec o smaku pomarańczowym. Makowiec o smaku pomarańczowym.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makowiec-o-smaku-pomaranczowym-200469.jpg)
![Makowiec o smaku pomarańczowym. Makowiec o smaku pomarańczowym.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makowiec-o-smaku-pomaranczowym-200470.jpg)
![Makowiec o smaku pomarańczowym. Makowiec o smaku pomarańczowym.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makowiec-o-smaku-pomaranczowym-200471.jpg)
KasiaJulcia