celi1

celi1

Szef Kuchni
[Przepisów: 88]

Małe klopsiki w sosie pieczarkowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Doskonały dodatek do ryżu lub nawet ziemniaków.

Małe klopsiki w sosie pieczarkowym.

Składniki:

Małe klopsiki w sosie pieczarkowym.

 

  • jajo,pół cebuli,bułka tarta ok. szklanki,pieprz,sól,majeranek, olej do smażenia
  • pieczarek,2 łyżki mąki,100 ml śmietanki słodkiej,150 ml wody,łyżka wegety,koperek suszony

 

Sposób przygotowania:

Małe klopsiki w sosie pieczarkowym.
Mięso mielone połączyć z jajem,pokrojoną cebulą,polową szklanki bułki tartej i przyprawić. Formować małe klopsiki i obtoczyć w pozostałej bułce. Smażyć na oleju.
Mąkę wymieszć ze śmietanką i wodą, zagotować, dodać pokrojone pieczarki i przyprawić do smaku.
Klopsiki wrzucić do sosu, można wlać łyżkę oleju z ich pieczenia i chwilkę zagotować.

Tagi:

mięso sosy tarta