Sposób przygotowania:
Małe serniczki Straciatella
Zacznij od przygotowania spodu migdałowego, Do miski wsyp mielone migdały i drobno pokruszone ciasteczka amaretti, po czym zalej je rozpuszczonym masłem, całość po wymieszaniu powinna mieć konsystencję mokrego piasku.
Do kolejnej miski włóż twarożek, śmietankę cukier i fiksy, całość dokładnie zmiksuj po czym dodaj tartą czekoladę i alkohol. Na dno foremek cukierniczych wysyp porcje ciasteczek po czym dociśnij je dokładnie, na nie zaś wyłóż warstwę masy serowej.
Gotowe serniczki wstaw do lodówki na 6 godzin, przed podaniem posyp tarta czekolada.
Do kolejnej miski włóż twarożek, śmietankę cukier i fiksy, całość dokładnie zmiksuj po czym dodaj tartą czekoladę i alkohol. Na dno foremek cukierniczych wysyp porcje ciasteczek po czym dociśnij je dokładnie, na nie zaś wyłóż warstwę masy serowej.
Gotowe serniczki wstaw do lodówki na 6 godzin, przed podaniem posyp tarta czekolada.
SylaUla
bryndzia