Sposób przygotowania:
Wiosenne serniczki
Masło utrzeć z żółtkami, dodać serek i wymieszać, do masy serowej dodać proszek do pieczenia oraz na sam koniec delikatnie połączyć z ubitą pianą z białek. Na dnie foremek ( u mnie wyszło 18szt) ułożyć po jednym biszkopcie na nim umieścić jabłka obrane i pokrojone w grubszą kostkę oraz wymieszane z sokiem cytrynowym, foremki napełnić do 3/4 wysokości masą serową. Piec w temp. 180 st około 25-30min. Wiśnie bez pestek ja miałam z kompotu wymieszać z galaretką rozpuszczoną w 1.5 szklanki wody i odstawić do zgęstnienia. Upieczone serniczki zostawić do wystudzenia i kiedy są zimne ułożyć na wierzchu galaretkę już prawie zastygniętą, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Przed podaniem wyjąć serniczki z foremek i można dodatkowo ozdobić, ale to nie jest konieczne bo same w sobie wyglądają bardzo ładnie.
Bernadetta
iziona
Dziękuję :)
Natala1210
zewa
msewka
jaNina
Marika_1961
Lemonaga