Sposób przygotowania:
Malinowa rolada
Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić z solą na sztywną pianę.
Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać.
Dodać cukier, schłodzoną stopioną Kasię, aromat i nadal ubijać.
Na koniec dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Wszystko delikatnie połączyć.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papier wylać masę biszkoptową i równomiernie rozprowadzić ją po powierzchni papieru.
Ciasto piec 15 minut w temperaturze 175 stopni.
Po upieczeniu ciasto położyć na ściereczce papierem do góry.
Papier delikatnie zdjąć, zwinąć roladę w ściereczkę i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Przygotować masę.
Śmietanę ubić dodając śmietan fixy zmieszane z cukrem waniliowym i cukrem.
Maliny zmiksować, dodać do śmietany i wymieszać.
Zimny biszkopt delikatnie rozwinąć, wyłożyć i rozsmarować na nim masę ( trochę zostawić do posmarowania wierzchu ) i zwinąć roladę.
Na wierzchu rozsmarować resztę masy lub wycisnąć szprycą i udekorować borówką i maliną.
Roladę schłodzić.
Białka ubić z solą na sztywną pianę.
Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać.
Dodać cukier, schłodzoną stopioną Kasię, aromat i nadal ubijać.
Na koniec dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Wszystko delikatnie połączyć.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Na papier wylać masę biszkoptową i równomiernie rozprowadzić ją po powierzchni papieru.
Ciasto piec 15 minut w temperaturze 175 stopni.
Po upieczeniu ciasto położyć na ściereczce papierem do góry.
Papier delikatnie zdjąć, zwinąć roladę w ściereczkę i zostawić do całkowitego wystudzenia.
Przygotować masę.
Śmietanę ubić dodając śmietan fixy zmieszane z cukrem waniliowym i cukrem.
Maliny zmiksować, dodać do śmietany i wymieszać.
Zimny biszkopt delikatnie rozwinąć, wyłożyć i rozsmarować na nim masę ( trochę zostawić do posmarowania wierzchu ) i zwinąć roladę.
Na wierzchu rozsmarować resztę masy lub wycisnąć szprycą i udekorować borówką i maliną.
Roladę schłodzić.