Sposób przygotowania:
Malinowe omlety
Na sam początek maliny włożyć do wysokiego naczynia, dodać 2 łyżki cukru i dokładnie zmiksować.
W osobnym naczyniu wybić jajka, dodać wodę, mąkę oraz 2 łyżki cukru i mikserem to zmiksować.
Pod koniec miksowania dodajemy zmiksowane maliny z cukrem (gdy będzie ciasto zbyt rzadkie dodać jeszcze mąki).
Gotowe ciasto pieczemy na rozgrzanym tłuszczu. Omlety powinny mieć grubość około 1 cm.
W osobnym naczyniu wybić jajka, dodać wodę, mąkę oraz 2 łyżki cukru i mikserem to zmiksować.
Pod koniec miksowania dodajemy zmiksowane maliny z cukrem (gdy będzie ciasto zbyt rzadkie dodać jeszcze mąki).
Gotowe ciasto pieczemy na rozgrzanym tłuszczu. Omlety powinny mieć grubość około 1 cm.