Sposób przygotowania:
Malinowy placek z kremem
Białka ubij na sztywno.Żółtka utrzyj z cukrem,dodaj do tego mąki z proszkiem do pieczenia a na sam koniec ubitą pianę z białek.Ciasto podziel na pół,każdy placek piecz piecz w formie 10 minut w temp 200 st.
Z mleka i sproszkowanego budyniu ugotuj budyń.Masło utrzyj z cukrem,podczas ucierania dodaj ostudzony budyń.
Każdy placek przekrój na pół (będą 4 części).Na jednej części rozsmaruj konfiturę malinową a każdą następną część posmaruj 3/4 częścią kremu.Pozostałym kremem posmaruj wierzch placka na którym ułóż maliny i zalej je tężejąca galaretką
Z mleka i sproszkowanego budyniu ugotuj budyń.Masło utrzyj z cukrem,podczas ucierania dodaj ostudzony budyń.
Każdy placek przekrój na pół (będą 4 części).Na jednej części rozsmaruj konfiturę malinową a każdą następną część posmaruj 3/4 częścią kremu.Pozostałym kremem posmaruj wierzch placka na którym ułóż maliny i zalej je tężejąca galaretką