Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z mlekiem w proszku
Żelatynę wsypać do zimnego mleka. Mleko podgrzać do rozpuszczenia żelatyny. Wystudzić.
W niewielkiej ilości twarogu wymieszać przestudzoną żelatynę. Twaróg umieścić w misce Następnie dodać cukier, mleko w proszku oraz żelatynę wymieszaną w niewielkiej ilości sera. Wymieszać dokładnie.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy serowej. Wymieszać. Masę serową przelać do formy. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Pokroić w plastry. Ułożyć na serniku.
Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Lekko tężejącą wylać na brzoskwinie. Włożyć do lodówki do stężenia galaretki.
W niewielkiej ilości twarogu wymieszać przestudzoną żelatynę. Twaróg umieścić w misce Następnie dodać cukier, mleko w proszku oraz żelatynę wymieszaną w niewielkiej ilości sera. Wymieszać dokładnie.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy serowej. Wymieszać. Masę serową przelać do formy. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Pokroić w plastry. Ułożyć na serniku.
Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Lekko tężejącą wylać na brzoskwinie. Włożyć do lodówki do stężenia galaretki.