-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Sernik na zimno z mlekiem w proszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Plan-sernik na zimno ale inny niż zwykle. Po przeszukaniu szafki znalazłam mleko w proszku. Tak więc stało się ono inspiracją sernika :)

Sernik na zimno z mlekiem w proszku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na zimno z mlekiem w proszku

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z mlekiem w proszku
Żelatynę wsypać do zimnego mleka. Mleko podgrzać do rozpuszczenia żelatyny. Wystudzić.

W niewielkiej ilości twarogu wymieszać przestudzoną żelatynę. Twaróg umieścić w misce Następnie dodać cukier, mleko w proszku oraz żelatynę wymieszaną w niewielkiej ilości sera. Wymieszać dokładnie.

Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy serowej. Wymieszać. Masę serową przelać do formy. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce.

Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Pokroić w plastry. Ułożyć na serniku.

Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Lekko tężejącą wylać na brzoskwinie. Włożyć do lodówki do stężenia galaretki.
Sernik na zimno z mlekiem w proszku
Twaróg wymieszać z mlekiem w proszku i cukrem.
Sernik na zimno z mlekiem w proszku
Rozpuszczoną w mleku żelatynę wymieszać w niewielkiej ilości sera. Dodać do masy twarogowej.Wymieszać.
Sernik na zimno z mlekiem w proszku
Na końcu do masy twarogowej dodać ubitą kremówkę.
Sernik na zimno z mlekiem w proszku
Wszystko dokładnie wymieszać.Masę przelać do formy. Schłodzić. Na wierzch ułożyć brzoskwinie pokrojone w plasterki. Zalać tężejącą galaretką.