Sposób przygotowania:
Mało straszne ciasteczkaETAP 1:
Masło utrzeć z cukrem, dodać szczyptę soli, jajko i wymieszać, następnie dodać mąkę połączoną z kakao i proszkiem, zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce najmniej 1 godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm i wyciąć okrągłe ciasteczka.
Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180st około 12-15 minut.
ETAP 2:
Masę cukrową podzielić na mniejsze części i zabarwić barwnikami, następnie jak z plasteliny ulepić dekoracje.
Ciastka po wystudzeniu polać lukrem czekoladowym ( ja nie polewałam wszystkich) i odstawić do zastygnięcia. Na zwykły lukier przygotowany z niewielkiej ilości cukru pudru i kilku kropli wody przykleić dekoracje z masy cukrowej i odstawić do wyschnięcia dekoracji.
Megi-
iziona
Pracochłonne, ale jest przy nich też bardzo fajna zabawa :)