Sposób przygotowania:
Małosolne ogóreczki
Ilość ogórków uzależniona jest od naczynia w którym je kwasimy, ja mam 3 litrowy kamionkowy garnek :) Ogórki dokładnie umyć. Liście: wiśni, czarnej porzeczki, orzecha oraz koper umyć. Korzeń chrzanu oczyścić. Ogórki wkładać do garnka i co jakiś czas przekładać je liśćmi, czosnkiem, chrzanem i koprem. Zlewamy ogórki gorącą wodą z solą. Na każdy litr wody jedna stołowa łyżka soli ja dodaję również łyżeczkę cukru (na całość). Na koniec wkładamy piętkę chleba. Przykrywamy i po kilku dniach mamy gotowe ogóreczki. :) Smacznego.
junette
A mam pytanie czy to musi być stary koper? Bo obleciałam wszystkie sklepy i nie mogłam znaleźć starego
ewala
margolata
junette co do kopru to ostatnio dodałam suszony i też wyszły są nawet przyprawy do ogórków kiszonych ale ja nie próbowałam:)))
Henia
Henia
Przepraszam, kurza slepota - już widzę koper!