Sposób przygotowania:
małpi gaj
Marynujemy pierś z kurczaka (pieprz, sos sojowy, czosnek, ¼ czerwonego wina, imbir) i odstawiamy na godzinę. Makaron ryżowy wstążki wrzucić do wrzącej lekko osolonej wody i parzyć pod przykryciem ok. 3-4 minut. Odcedzić. Brokuła kroimy na różyczki i podgotowujemy w osolonej wodzie. Ziarna sezamu prażymy na suchej patelni, zdejmujemy go do osobnego naczynia i na tej samej patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Wyjmujemy kurczaka i na tej samej patelni podgrzewamy śmietanę i serki topione aż do ich całkowitego rozpuszczenia.
Przygotowany wcześniej makaron mieszamy z łyżką oliwy, kurczakiem, brokułami, i prażonym sezamem. Wykładamy na talerz i polewamy sosem serowym.
Przygotowany wcześniej makaron mieszamy z łyżką oliwy, kurczakiem, brokułami, i prażonym sezamem. Wykładamy na talerz i polewamy sosem serowym.