Sposób przygotowania:
Małpie wstążki.
Mięso posypuję przyprawą gyros, sól, pieprz i sos sojowy oraz łyżka do dwóch oleju. Odstawiam.Niech się marynuje.
Z pieczarek,cebuli i śmietany robimy zwykły sos pieczarkowy.
Na patelni rozgrzewam olej. Do miski z mięsem dosypuje bułkę tartą i mieszam tak, by mięso pokryło się bułką. Wykładam mięso na patelnie po kawałeczku i smażę.
Podawać z makaronem i sosem pieczarkowym.
Mięso wykorzystuję też do chlebka pita (udaje kebaba).
Czasem dokładam sałatkę.Najlepiej smakuje sałatka z pokrojonych w kostkę ogórków kiszonych i cebuli. Polecam.
Z pieczarek,cebuli i śmietany robimy zwykły sos pieczarkowy.
Na patelni rozgrzewam olej. Do miski z mięsem dosypuje bułkę tartą i mieszam tak, by mięso pokryło się bułką. Wykładam mięso na patelnie po kawałeczku i smażę.
Podawać z makaronem i sosem pieczarkowym.
Mięso wykorzystuję też do chlebka pita (udaje kebaba).
Czasem dokładam sałatkę.Najlepiej smakuje sałatka z pokrojonych w kostkę ogórków kiszonych i cebuli. Polecam.
IkaJ
hoste
Ano różne połączenia robię....