gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

małże w skorupce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Małże w skorupce z cytrynką

małże w skorupce

Składniki:

małże w skorupce

 

Sposób przygotowania:

małże w skorupce
Małże dokładnie zeskrobujemy to co jest na muszlach i myjemy. Jak są już czyste wkładamy je do garnka, cytryne kroimy na cztery kawałki i dodajemy pieprz w ziarenkach. Przykrywamy pokrywka i stawiamy na gaz. Nie dolewamy wody!!! Ponieważ podczas gotowania woda sie tam sama zbiera z soku z cytryny i z małż które sie otwieraja podczas gotowania. Małże gotować do czasu aż wszystkie lub prawie wszystkie małże się pootwierają. Po ugotowaniu przekładamy małżę wraz z tym sokiem co puściły do miseczki. Zjadamy to co jest w środku w muszelce i muszelka popijamy ten sok. Jeżeli ktos to jadł to wie jakie to pyszne, a kto tego nie jadł to naprawde polecam :) Smacznego