Sposób przygotowania:
Marcepanek
Ciasto:
Wszystkie składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, na noc do lodówki. Podzielić na 4 części.
Mak:
Białka ubić połączyć z cukrem i makiem dodać rodzynki.
Rozwałkować 1 część ciasta wyłożyć mak i przykryć 2 częścią ciasta. Upiec.
Rozwałkować 3 część ciasta posmarować powidłem i wiśnie przyłożyć 4 plackiem. Upiec.
Masa:
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na parze dodać kakao i ostudzić. Masło utrzeć, dodać masę jajeczną.
Przełożenie:
Placek z makiem - masa - placek z wiśniami - polewa.
Wszystkie składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, na noc do lodówki. Podzielić na 4 części.
Mak:
Białka ubić połączyć z cukrem i makiem dodać rodzynki.
Rozwałkować 1 część ciasta wyłożyć mak i przykryć 2 częścią ciasta. Upiec.
Rozwałkować 3 część ciasta posmarować powidłem i wiśnie przyłożyć 4 plackiem. Upiec.
Masa:
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić na parze dodać kakao i ostudzić. Masło utrzeć, dodać masę jajeczną.
Przełożenie:
Placek z makiem - masa - placek z wiśniami - polewa.