kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

marcepanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jedno ciasteczko to tylko 92 kalorie

marcepanki

Składniki:

marcepanki

 

  • 6 jajek
  • 80 gram cukru
  • łyżeczka miodu
  • 100 gram maki
  • konfitura morelowa
  • 100 gram masy marcepanowej
  • 100 gram cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

marcepanki
jajka ucieramy z cukrem, i miodem. ciasto podzielić na 2 części i upiec każda osobno przez 10 minut w temp 200 stopni.

masę marcepanowa zagnieść z cukrem pudrem i rozwałkować do wielkości upieczonych placków.
jeden placek posmarować konfitura morelowa, przykryć drugim plackiem, położyć masę marcepanowa. wycinać ciasteczka

Tagi:

jajko jajka mak