Sposób przygotowania:
Marchewka oprószana ze szparagamiEtap 1:
Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać niewielką ilością wody (tak aby przykryło marchewkę) i dodać masło. Przykryć pokrywką i gotować kilka minut, aż marchewką będzie lekko podgotowana.
Etap 2:
Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce i pokroić w 2-3 centymetrowe kawałki. Dodać do marchewki, dać szczyptę cukru, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze kilka minut.
Etap 3:
Na końcu całość oprószyć mąką, energicznie wymieszać i doprowadzić do zagotowania.(Ilość dodanej mąki zależy od ilości płynu, dodajemy tyle aby całość zagęścić).
zbysiowa
Hrabina w kuchni
Szkoda tylko, że na ten pomysł wpadłam dopiero teraz kiedy szparagi na wykończeniu :)